L’escriptora blanenca Alba Saskia Rivas entre els 10 finalistes del Premi Planeta

L'escriptora a la gala de lliurament del Planeta
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

“Con un par de alas” és la novel·la que l’autora de 25 anys ha presentat a la 65a edició del certamen literari sota el pseudònim en anglès “Hope”, que vol dir Esperança.

L’obra se centra en la superació personal, protagonitzada per la Lia, després d’un desengany amorós. De fet, la temàtica de l’esperança i la superació és un terme recurrent en la seva producció literària publicada al seu blog de microrelats. La novel·la va ser seleccionada entre les 10 finalistes del premi d’entre un total de 552, una xifra rècord de participació.

L'escriptora a la gala de lliurament del Planeta
L’escriptora a la gala de lliurament del Planeta

Rivas va escriure el relat en només dues setmanes i el va presentar quan faltaven poques hores perquè s’acabés el termini de presentació. L’escriptora blanenc va estudiar un curs de prosa poètica a l’Ateneu Barcelonès i s’ha titulat recentment en Secretariat. Segons ha explicat Alba Saskia Rivas, que és sorda des dels 13 anys, es tracta d’una novel·la molt sensorial i molt íntima.
De moment diu que encara no l’ha contactat cap editor que vulgui publicar-la però Rivas es mostra perseverant i no descarta buscar una editorial, encara que sigui petita, que s’hi comprometi.  Ara, però, durant 90 dies el Grup Planeta té els drets de l’obra i podria ser que es decidís a publicar-la.
La cerimònia d’entrega de premis, que va tenir lloc el dissabte passat al Palau de Congresos de Barcelona, va reconèixer com a guanyadora l’escriptora Dolores Redondo per “Todo esto te daré”, una historia de misteri protagonitzada per un escriptor i una saga familiar.

El Premi Planeta és, seguit del Nobel de Literatura, el guardó literari més ben dotat amb 601.000 euros

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics