Comença la campanya de vacunació contra la grip

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’avui es comença a administrar la vacuna contra la  grip.

Amb l’arribada de la tardor i la baixada de temperatures, com cada any, s’ha obert el procés per oferir vacunació per a aquelles persones incloses dins la població de risc.

En aquest sentit la vacunació es recomana a la població major de 60 anys i a tota aquella gent amb problemes de salut que es podrien veure empitjorats per culpa de la grip, un cop arribi a principis d’any.  Ens ho explica la infermera del CAP de Palafolls, Marta Azuara.

Telèfon del CAP: 937620453
Telèfon del CAP: 937620453

La campanya d’administració de la vacuna ha començat avui i acabarà a finals de novembre, i si encara queden dosis per subministrar, es podrà vacunar la població en general, ja que la prioritat és la població de risc.

Qui vulgui vacunar-se cal que demani hora al CAP de Salut, excepte els malalts crònics o persones de risc que ja tinguin visita concertada al metge, ja que s’aprofitarà aquesta visita per vacunar al pacient.

Es calcula, però, que només un 52% de la població de risc es vacuna contra la grip, tot i que aquesta té una efectivitat d’entre el 70i 90% depenent de la mutació del virus que arribi finalment a casa nostra.

Les vacunes contra la grip varien cada any, ja que es modifica en funció dels virus que s’han detectat en l’hemisferi sud, on ja han passat l’hivern, i s’administra a finals d’octubre, perquè la visita necessita unes setmanes per ser afectiva.

Les previsions sempre estan al voltant d’unes 2000 vacunes administrades al nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics