El Suprem rebaixa la condemna a Xavier Crespo

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És l’última notícia del Cas Clotilde. El Tribunal Suprem  baixa la pena d’inhabilitació de 9 a només 2 anys i mig  a Xavier Crespo, l’exalcalde de Lloret de Mar i també exdiputat  de CiU.

Crespo estava acusat d’un delicte de prevaricació  i per haver acceptat suborns de l’empresari rus, Andrei PEtrov, mentre Crespo era alcalde de Lloret com ara un rellotge de luxe d’un valor de 2.200 euros, un viatge a Moscou per a ell i la seva família  també patrocinis falsos, dels que no es té contracte, pels equips esportius de la ciutat. A canvi, la fiscalia assegurava que l’aleshores alcalde li havia perdonat a l’empresari rus una taxa municipal i que també l’havia afavorit en la construcció d’un centre comercial. Que per cert, no es va arribar a fer mai.

El Suprem rebaixa la inhabilitació fins a 2 anys i mig perquè els regals es poden demostrar, per tant hi ha delicte de suborn, però en canvi no hi ha proves suficients per demostrar que Crespo pressionés els tècnics, el secretari o l’interventor per afavorir-lo.

Així, al no haver-hi delicte de prevaricació se li rebaixen els 7 anys corresponents a aquesta falta. El tribunal també absol la resta d’implicats per prevaricació l’exregidor d’Urbanisme de Lloret, Josep Valls que serà inhabilitat durant 1 anys i mig, i Petrov, que només haurà de pagar una multa.

El Suprem també absol l’Ajuntament de Lloret de pagar 134.000 euros, quantitat de la suposada bonificació a l’empresari rus.

Crespo, a més de 2 anys i mig d’inhabilitació, també haurà de pagar una multa de 450.000 euros pels regals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics