L’Ajuntament de Blanes s’encarregarà de la gestió de la deixalleria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple celebrat aquest dijous ha aprovat municipalitzar el servei, que actualment gestionava Blanes Medi Ambient. A partir d’ara serà el Consell Comarcal a través de l’empresa Nora qui s’encarregarà de la deixalleria.

El consistori, que ja era accionista del 51% d’aigües Blanes, n’ha comprat la resta i així s’ha fet amb la gestió del servei.  Concretament el 49% de les accions, que han costat 60.000 euros, després d’un acord entre l’Ajuntament i Blanes Medi Ambient.

Segons expliquen des de l’àrea d’Obra pública i Medi Ambient,  amb la llei a la mà en podrien haver arribat a cobrar 210.000, ja que el servei estava cedit a Blanes Medi Ambient fins el 2031.  L’acció permetrà al consistori blanenc reduir el dèficit de la deixalleria de 200.000 a 150.000.

A més, també ingressaran 84.600 euros anuals en concepte de lloguer que haurà de pagar l’empresa Nora.

Així, el consistori manté que la decisió suposarà un estalvi i una millor gestió. Ja s’ha parlat d’algunes millores amb NORA i també mantindran reunions mensuals per fer-ne un seguiment.

L’aprovació de la proposta va provocar la reacció dels regidors de la CUP, Jaume Pujadas i Clara Castrillo, que van abandonar el ple. La formació, que es declara, però, a favor de la municipalització, considera que el consistori havia d’esperar que es resolgués la investigació obert sobre la gestió del coneseller d’Aigües Blanes, que també formava part, precisament, de Blanes Medi Ambient. Des de l’Ajuntament, però, es considera que aquesta qüestió que ja està als jutjats és precisament la justícia qui ho ha de resoldre i que no ha d’interferir en la poíítica local. Ho explica el regidor delegat d’Obra Pública i Medi Ambient, Juanjo Navarro.

La municipalització s’aplicarà a partir de l’1 de gener del 2017.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics