URGENT

Campanya de donació de sang a Malgrat i Tordera

Compartiu aquesta història

El Banc de Sang i Teixits comença demà una campanya de donació de sang a Malgrat de Mar i i Tordera.

A Malgrat serà demà dijous a la Capella de l’Antic Hospital de 5 a 9 de la tarda i la del diumenge a Can Campassol de 10 a 2 del migdia.

En el cas de Tordera, hi haurà una unitat mòbil a la Plaça de l’Església d’aquí dues setmanes, el dilluns 14 de 5 a 9 de la tarda,  i el diumenge 20 el centre de donació serà a l’Esplai de 10 a 2 del matí.

Reserves de sang. Font: Banc de Sang i Teixits
Reserves de sang. Font: Banc de Sang i Teixits

Els hospitals catalans necessiten 1.000 donacions diàries per fer front a les necessitats sanitàries, però 6 de cada 10 catalans no n’han donat mai. Cada donació de sang pot ajudar fins a tres malalts diferents

En data d’avui hi ha reserves de sang per 9 dies, quantitat òptima per garantir que hi haurà sang en cas d’accident o emergència. En concret, però, dels grups A-, B- i AB- n’hi ha per menys d’una setmana: 6 dies.   Durant l’estiu les donacions van caure un 30%, però un cop passades les vacances les reserves s’han tornat a recuperar.

Poden donar sang les persones entre 18 i 65 anys i que pesin 50 quilos o més. Ho poden fer també els que tenen el colesterol alt, aquells que hagin patit hepatitis abans dels 12 anys, encara que es prenguin alguns dels medicaments més freqüents i tot i no estar en dejú.  Els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones 3 i s’ha de respectar els dos mesos entre donacions.

A més, a finals de mes, el dimarts 29, El Banc de Sang prepara una campanya amb la que busca doblar les donacions de sang diàries en un dia i pujar fins les 2.000. Es tracta del #GivingTuesday,un moviment mundial que promou accions solidàries que va sorgir com a reacció a Black Fryday i el Cyber Monday destinats a les compres de Nadal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics