Lloret abaixa el preu de les zones blaves, les escombraries i congela l’IBI

http://www.elpunt.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els veïns de Lloret de Mar pagaran la meitat a les zones blaves del municipi. Així ho va aprovar el govern municipal aquest dimecres a la sessió plenària amb el suport del regidor no adscrit de C’s i Podem, i l’oposició de Lloret Millor i ICV-EUiA.

Entre altres, les noves ordenances també inclouen congelar l’IBI i rebaixar el rebut de les escombraries un 9%, que passarà a ser d’uns 117 euros, que segons el consistori seria la xifra més baixa de tota la comarca de la Selva. La reducció no afectarà els habitatges d’ús turístic, que pagaran més, el que permetrà rebaixar les taxes als establiments comercials. Des del grup Lloret Millor, s’hi van oposar perquè, tal i com van explicar, el municipi té abocador de tractament i no han d’aplicar en el rebut el cost del transport.

En resposta, la regidoria d’Hisenda defensava que el contracte d’escombraries inclou la neteja de les platges, a diferència d’altres municipis de la Selva. L’alcalde, Jaume Dulsat, reaccionava negant que es castigués els apartaments turístics, però destacava que es tracta d’una activitat econòmica no regulada, que genera més volum de brossa i que a més, recicla menys.

També s’ha inclòs una taxa a les empreses de telefonia mòbil per utilitzar la via pública, tant el sòl com el subsòl, per passar-hi cablejat a proposta d’ICV-EUiA, amb la que l’Ajuntament preveu ingressar 472..000 euros. Aquests ingressos, però, aniran al fons de contingència en el suposat cas que les empreses presentin al·legacions i reclamacions i el consistori els hagués d’acabar tornant. La proposta ja havia passat pel plenari fa 7 anys, el 2009, a proposta del PSC, però aleshores no va tenir èxit.

 

(El Punt)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics