El govern de Tordera es queda en minoria

Tordera. Ple de renúncia de SOM Tordera a mantenir-se en el govern i que un dels dos regidors passa al grup de no adscrits Foto: RÀDIO TORDERA

El ple del dijous passat va oficialitzar el trencament entre el govern local de CiU i Som Tordera, i també les diferències dins d’aquesta darrera coalició formada per Podem i ICV-EUiA.

El regidor de Som Tordera, Jose Carlos Villaro, actualment regidor no adscrit, ha obviat el resultat de l’assemblea de Som Tordera d’abandonar el govern municipal i ha decidit continuar-hi. Així, el govern local es queda en minoria i ara estarà format per 8 regidors, 7 de CiU i el regidor no adscrit Villaro. L’oposició, formada ara per ERC+Gent de Tordera, PSC i Som Tordera va votar en contra de la seva dedicació plena a l’Ajuntament.

Fins ara Villaro cobrava per assistir als plens, ara, al passar a formar part de l’equip de govern rebrà 36.000 euros. Les tensions entre Villaro i el seu exgrup, Som Tordera, es van evidenciar quan es va apuntar que el motiu pel qual Villaro no va acceptar el trencament era precisament garantir el seu salari.

José Carlos Villaro es va defensar explicant que la seva decisió està impulsada per la voluntat de mantenir la paraula amb el govern local per, diu, “continuar treballant pel poble”.

El trencament entre Som Tordera i el PDeCat es va produir després que la coalició al·legués pèrdua de confiança, falta de comunicació i l’ incompliment d’alguns dels punts que recollia l’acord del 2015.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, manté la voluntat de seguir governant i fent pactes puntuals amb tots els partits. De moment, no hi haurà cap nou pacte de govern a la vista i el PDeCat seguirà al capdavant del consistori en minoria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics