Blanes treballa per reduir l’obesitat infantil

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És el segon any que els centres de salut del municipi treballen amb una desena de nens i nenes d’entre 8 i 11 anys que pateixen sobrepès i que formen part dels 220 infants del programa ““Nen@s en moviment”, impulsat per la Generalitat.

Blanes s’hi va sumar l’any passat i des dels serveis de pediatria dels centres de salut es treballa precisament per frenar l’obesitat infantil a través de la conscienciació dels bons hàbits alimentaris. Són precisament els departaments de pediatria són els que s’encarreguen de seleccionar els nens i nenes que participen en el programa.

El programa està dividit en 11 setmanes, ara es troben a la setena, i durant les sessions que es fan un cop per setmana d’una hora i mitja de durada realitzen exercici físic però també fan activitats formatives. L’objectiu no és tan baixar de pes, sinó aconseguir que tant els nens com la família canviï els hàbits que han provocat el sobrepès.

Així, a les sessions els acompanyen els pares també, a qui se’ls ensenya com comprar o cuinar de forma saludable.

El programa, però, no inclou tots els nens que ho necessitarien. Des del departament de pediatria de Blanes es lamenta que molts nens blanencs s’hagin quedat fora. Tot i això, mantenen que els resultats són molt satisfactoris.

Blanes forma part dels 27 municipis que hi participen, juntament amb Tordera i Pineda. Es considera que la campanya ha sigut exitosa, ja que el  75% dels participants no han augmentat de pes, practiquen més activitat física i es fa un bon seguiment de la dieta mediterrània.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics