2 de cada 10 vehicles que circulen a Palafolls sobrepassen el límit de velocitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta és la conclusió a la que s’arriba amb les dades de l’última campanya de control de velocitat realitzada per la Policia Local a finals d’octubre i que mostren com un 20% dels vehicles controlats sobrepassaven la velocitat permesa, com a mínim, en 12 km/h.

El radar, cedit pel Servei Català del Trànsit, s’ha instal.lat en diferents punts del nostre municipi com ara l’avinguda Costa Brava, la Riera de la Burgada o al polígon d’en Puigvert. En 3 dies s’han controlat uns 300 vehicles dels quals s’ha enxampat a 60 conductors amb excés de velocitat en els diferents trams urbans on es va instal·lar el radar, el que significa que 2 de cada 10 cotxes anava massa ràpid.

D’aquesta 60a, hi ha 6 conductors que a més se’ls retirarà entre 2 i 4 punts del carnet, ja que superaven en 20 o 30km/h el màxim permès.

Segons explica la Policia Local, el punt on més es sobrepassa el límit de velocitat i on més vehicles s’ha caçat infringint la norma és al polígon d’en Puigvert, on es concentren les empreses amb més treballadors de PLF.

L’actual campanya de control buscava conscienciar sobre la importància de respectar els límits de velocitat, sobretot en els nuclis urbans on cal extremar les precaucions per la presència de vianants.

La Policia destaca, però, que enguany no s’ha detectat cap conductor amb un important excés de velocitat, tal i com sí va passar fa 7 anys. L’any 2009 es va caçar un conductor que circulava a 110 km/h en trama urbana de PLF, on el límit és de 50.

Llavors, en una campanya molt més llarga, es van arribar a controlar fins a 27.000 vehicles en zona urbana i uns 8700 anaven per sobre del màxim permès. Llavors es van sancionar 216 conductors.

Els excessos de velocitats continuen sent habituals en trama urbana, perpo també en vies ràpides. Fa només uns dies els Mossos d’Esquadra  pescaven un veí de Malgrat de Mar circulant a 208 km/h per l’AP7.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics