PLF xifra en 14 mil€ els desperfectes ocasionats per les pluges d’octubre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El dia 12 d’octubre un fort temporal de pluja va sorprendre el Maresme amb precipitacions que van arribar als 220 l/m2 caiguts a Cabrils i a la zona del sud de la comarca, on es va haver de lamentar la mort d’un home  a Vilassar, quan intentava creuar en cotxe per un carrer pel que baixava molta aigua.

A PLF es van acumular 79 l/m2, una precipitació que no va provocar grans desperfectes, però sí algunes incidències que l’Ajuntament ha xifrat en poc més de 14 mil €.Les principals afectacions es van centrar a la riera de la Burgada on va aparèixer un esvoranc a la part cimentada i alguna esllavissada de terres.

Esllavissada a la zona alta de la riera de a Burgada. Aj. PLF
Esllavissada a la zona alta de la riera de a Burgada. Aj. PLF

Aquesta valoració, juntament amb la de la resta de municipis de la comarca, s’ha fet arribar a Generalitat, Diputació i Departament de Costes, per tal que s’impliquin  econòmicament per evitar que en nous episodis de pluges, es puguin ocasionar  “danys majors”.

En el global de la comarca la factura dels aiguats s’enfila als 7 milions i mig d’€.

El Consell Comarcal ha elaborat un informe recollint les dades facilitades pels 19 municipis maresmencs on les pluges van provocar incidències.

El poble amb més danys és Vilassar de Mar, amb més de la meitat del cost 3 milions 300 mil euros, seguit de Cabrils amb prop de 2 milions. De fet PLF és, dels 19 pobles, el que ha presentat menys incidències, rere Tordera, amb 15 mil €, Sta. Susanna, amb 24 mil, i Pineda amb 26 mil.

Ara el document s’ha enviat a la Generalitat (Departaments de Governació i Territori i Sostenibilitat), Diputació de Barcelona i Demarcació de Costes per tal que ajudin econòmicament a tornar la normalitat a aquests municipis i evitar que un nou episodi de pluges torrencials pugui afectar encara més al Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics