Blanes promou el castell dels Cabrera com a atractiu turístic

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament, juntament amb el Consell Comarcal de la Selva i la parròquia signen el conveni per revaloritzar el Palau del Vescomtat de Cabrera.

Amb l’acord també es busca promoure l’edifici com a atractiu turístic posant de manifest el seu patrimoni cultural. Es tracta, precisament que les quatre parts implicades, l’Ajuntament, el Consell Comarcal, el bisbat i l’associació blanenca Amics del Palau dels Vescomtes, facin accions conjunts orientades en la promoció històrica i cultural del palau.

Entre elles, el consistori i el consell comarcal s’implicaran en trobar fons públics per destinar-los a finançar les obres de millora del palau, propietat del Bisbat de Girona. En la línia de promoure el patrimoni com a atractiu turístic s’inclourà dins dels llocs més simbòlics i els itineraris culturals tant de la ciutat com a nivell comarcal.

El conveni també acorda crear una comissió que faci un seguiment de les accions acordades amb l’objectiu de garantir que es compleixin.

El Castell-Palau va ser declarat Monument Històric l’any 1949 i després la Generalitat li va atorgar la distinció de Bé Cultural d’Interès Nacional.  Ara, però, es conserven pocs components de l’edifici. Només les façanes i alguns altres elements, però originàriament comptava amb quatre torres de defensa i un pati d’armes al centre. L’Església Santa Maria de Blanes era una petita construcció inclosa a la fortificació i el seu campanar una de les torres.

L’edifici es va destruir el segle XVII després de ser atacat i esfondrat per les tropes franceses i les seves pedres es van reutilitzar per fer altres construccions tant a l’església com en el mateix palau.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics