URGENT

El Maresme, més a prop de la C-32 gratuïta  

Compartiu aquesta història

La reclamació històrica que demana la gratuïtat de l’autopista del Maresme ha fet un pas més. El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat en la sessió plenària i per unanimitat la moció de mobilitat impulsada pel PDECat i que recull, precisament,  la necessitat “prioritària” de deixar de pagar la C-32.

Així, l’administració comarcal demana en bloc que es treguin els peatges de l’autopista de la C-32 i que es converteixi en l’alternativa a la N-II, que passaria a ser un eix cívic entre els municipis. Ho explica el portaveu de la coordinadora Preservem el Maresme, Antoni Esteban.

Així, Preservem el Maresme, que ha contribuït en la redacció del text, es mostren satisfets per l’aprovació de la demanda. Ara, però, es demana que els Ajuntaments recolzin també el document, per poder-lo presentar després conjuntament a la Generalitat.

La moció també recull els 400 milions d’euros que l’Estat es va comprometre a traspassar a la Generalitat precisament per millorar la mobilitat al Maresme. D’aquesta partida, però, la Generalitat ja n’ha cobrat gairebé 100 milions, una quantitat que no va invertir en la comarca.  El text, doncs, també insta al govern català que prediqui amb l’exemple i destini aquests diners en favor d’una millora de la mobilitat al territori.

La demanda neix de la plataforma civil Preservem el Maresme davant la indignació, diu Esteban, que els maresmencs continuïn pagant l’autopista “sense que els beneficis repercuteixin en la comarca”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics