La 17a edició consecutiva de la campanya, que s’ha presentat aquest dimecres, compta amb la participació de 45 persones. El Voluntariat Lingüístic ofereix la possibilitat a persones que aprenen català de practicar la llengua amb catalanoparlants natius. L’objectiu és practicar l’idioma en un ambient distès com ara fent un cafè en un bar, passejant o assistint a un espectacle.
La campanya va començar fa 12 anys i des d’aleshores hi ha participat més de 2.600 persones. Aquest any, de les 45 que hi participen 21 són voluntaris i 24 aprenents. L’any passat, en les dues edicions anuals del programa s’hi van implicar un total de 120 persones.

La presentació de la campanya es va fer a la biblioteca Comarcal i va comptar amb la presència del dinamitzador lingüístic David Vila que va presentar el seu llibre “I si parlem català?”, on dóna arguments i recursos per mantenir l’ús social del català i parlar-lo de manera normalitzada.
La campanya de voluntariat, arrelada a Blanes, compta amb el compromís i implicació no només de les institucions, sinó també dels comerços, ja que les dues entitats de comerciants s’hi ha adherit i a més els participants en el programa tenen descomptes en el Jardí Botànic Marimurtra i també en el Teatre de Blanes. A més, també es fan activitats complementàries al programa que organitza l’Oficina de Català, com ara l’excursió a la Fageda d’en Jordà programada per d’aquí dues setmanes. Així, es busca cohesionar el grup de voluntaris i també conèixer l’entorn.
El voluntariat lingüístic es fa a tot Catalunya i l’any passat hi van participar 100.000 parelles lingüístiques. A Blanes es divideix en dues edicions anuals: al novembre i al març. Entre els que hi ha participat s’ha comprovat que milloren en la fluïdesa i també ajuda a la integració social. L’edició d’enguany, que comença aquest novembre, s’allargarà fins el 19 de febrer i es dividirà en 10 sessions de conversa d’una hora cadascuna.