URGENT

Torna a Blanes la Campanya del Voluntariat per la llengua

Compartiu aquesta història

La 17a edició consecutiva de la campanya, que s’ha presentat aquest dimecres, compta amb la participació de 45 persones.  El Voluntariat Lingüístic ofereix la possibilitat a persones que aprenen català de practicar la llengua amb catalanoparlants natius. L’objectiu és practicar l’idioma en un ambient distès com ara fent un cafè en un bar, passejant o assistint a un espectacle.

La campanya va començar fa 12 anys i des d’aleshores hi ha participat més de 2.600 persones. Aquest any, de les 45 que hi participen 21 són voluntaris i 24 aprenents. L’any passat, en les dues edicions anuals del programa s’hi van implicar un total de 120 persones.

voluntariat llengua
Assistents a la inauguració del “Voluntariat Lingüístic”. Font. Aj. de Blanes

La presentació de la campanya es va fer a la biblioteca Comarcal i va comptar amb la presència del dinamitzador lingüístic David Vila que va presentar el seu llibre “I si parlem català?”, on dóna arguments i recursos per mantenir l’ús social del català i parlar-lo de manera normalitzada.

La campanya de voluntariat, arrelada a Blanes, compta amb el compromís i implicació no només de les institucions, sinó també dels comerços, ja que les dues entitats de comerciants s’hi ha adherit i a més els participants  en el programa tenen descomptes en el Jardí Botànic Marimurtra i també en el Teatre de Blanes.  A més, també es fan activitats complementàries al programa que organitza l’Oficina de Català, com ara l’excursió a la Fageda d’en Jordà programada per d’aquí dues setmanes. Així, es busca cohesionar el grup de voluntaris i també conèixer l’entorn.

El voluntariat lingüístic es fa a tot Catalunya i l’any passat hi van participar 100.000 parelles lingüístiques. A Blanes es divideix en dues edicions anuals: al novembre i al març. Entre els que hi ha participat s’ha comprovat que milloren en la fluïdesa i també ajuda a la integració social. L’edició d’enguany, que comença aquest novembre, s’allargarà fins el 19 de febrer i es dividirà en 10 sessions de conversa d’una hora cadascuna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics