Desmantellen un cultiu de marihuana i un laboratori d’haixix a Lloret

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’operació de la Guàrdia Civil i la Policia Local ha escorcollat un xalet de Lloret de Mar, on hi ha trobat 10 quilos de marihuana i 262 plantes, a més també d’un laboratori d’haixix.

Els agents van detenir una parella, la dona de nacionalitat britànica i l’home originari de Croàcia, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La investigació de l’operació anomenada “Agonic” es va iniciar fa dos mesos, al setembre quan tant la Guàrdia Civil com la Policia Local de Lloret van començar a sospitar d’una possible plantació de marihuana a la urbanització La Soleia. En fer el seguiment de la parella sospitosa i ara detinguda els cossos policials van notar un estrany ritme de vida que no s’adia amb les seves respectives feines.

La plantació de grans dimensions es va descobrir al garatge de l’immoble situat al carrer Cantàbria de Lloret, on hi van trobar un hivernacle adaptat per cultivar-hi les 262 plantes de marihuana que hi van trobar, d’una alçada considerablement alta, 75 centímetres. També hi van trobar diversos estris com ventiladors, aires condicionats o fertilitzants.

En una altra zona de l’immoble van descobrir també un laboratori d’elaboració de pastilles d’haixix amb una premsa i un motlle on també hi van comissar una centrifugadora que s’utilitzava per separar les fulles de la planta.

A l’habitatge també hi van trobar els 10 quilos de marihuana, 2,5 en diferents estats de processament i la resta, 7,5 quilograms de cabdells ja a punt per convertir-los en haixix.  Els agents van intervenir gairebé 5.000 euros.

Segons els cossos policials l’operació desarticula un punt de trànsit i cultiu important a la província de Girona.

Però la coordinació entre cossos policials, no hi és sempre. De fet, la Policia Local de Lloret, i segons informa el Diari Ara, es va trobar uns homes que actuaven sospitosament, anaven armats i que van dir-los ser gendarmes.

Els policies no se’n van refiar però la sorpresa va ser quan van demanar als Mossos d’Esquadra si en sabien res aquesta suposada missió “secreta” que els francesos duien a terme a Lloret. Els van dir que no i per això se’ls van emportar a comissaria. Una falta de coordinació entre la Policia Nacional, que sí que estava al corrent de l’operació secreta dels gendarmes francesos, i els cossos policials catalans.

 

Ara / Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics