Les cases de mestres de l’antiga escola Carles Faust tindran un ús social  

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes preveu que en els propers dies s’enllesteixi la reparació dels balcons dels pisos de mestres de la que antigament era l’escola Carles Faust i que recentment han estat retornat al consistori.

Les obres, amb un cost de 40.000€, han consistit en la reparació de la desena de balcons del bloc i de la cornisa superior. Fa anys es va determinar que calia fer una rehabilitació abans que poguessin ser habitables amb una finalitat social. El deteriorament havia ocasionat el despreniment del material del bloc a la via pública, pel que es va instal·lar una xarxa frontal de protecció per protegir i evitar incidents.

Obres de rehabilitació pisos mestres antiga Escola Carles Faust / Aj. Blanes
Obres de rehabilitació pisos mestres antiga Escola Carles Faust / Aj. Blanes

Les obres dels balcons és, però, és la primera fase de l’actuació. Per què les cases de mestres puguin ser habitables cal rehabilitar els blocs. El projecte de rehabilitació  del primer edifici ja s’ha acabat i per l’execució dels treballs, que s’enfilen als 240.000 euros, l’ajuntament vol cobrir el cost amb subvencions de la Diputació de Girona.

L’antic edifici de l’Escola Carles Faust i els tres blocs d’habitatges estaven a disposició dels mestres. Amb el pas del temps, els baixos del bloc van passar a utilitzar-se durant molts anys com a Escola d’Adults de Blanes, fins que finalment es va traslladar a les noves instal·lacions al costat del Centre Cívic de Can Borell.

L’actuació està subvencionada per la Diputació de Girona dins el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural, que ha inclòs també 13 millores més. Zones de Jocs Infantils, renovació de paviments, i diverses actuacions en places i carrers del municipi. També s’ha invertit en les instal·lacions de la Ciutat Esportiva i en diversos equipaments públics. En total, gairebé 300.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics