Els operaris detectaran via wifi les averies elèctriques de Sant Lluís

Sembla que l’Ajuntament ha trobat la solució per, si més no, resoldre més ràpidament les aturades elèctriques del barri de Sant Lluís.  Pels veïns de la urbanització les interrupcions en el subministrament elèctric no és res de nou. Els talls de llum sense avís previ són habituals i s’intensifiquen sobretot amb la pluja.  Fa unes setmanes la zona patia diversos microtalls de llum,  per exemple.

Segons el Regidor d’Urbanisme, Josep Rueda, ja s’han fet algunes proves al barri per detectar quina podria ser la causa d’aquesta problemàtica recurrent i sembla ser que seria una petita averia difícil de localitzar.

Així, amb aquest sistema s’acotaria l’àrea afectada i seria més senzill pels operaris detectar la zona exacte de l’averia i agilitzar així la seva reparació.

El tema es va tractar a l’últim ple a instància d’una pregunta del grup municipal de l’oposició ERC. Així, el republicà Jordi Villaret, ha criticat que les aturades fossin reincidents i matisa que no es tracta d’un problema de potència. En canvi, Rueda ha apuntat que a més de la petita averia que els costa de localitzar, sí que s’hauria d’augmentar la potència i defensa que així ho diu la companyia Endesa.

El consistori ha reclamat repetides vegades a Endesa que s’instal·lés el tercer transformar per adaptar l’energia al consum domèstic, però des de la companyia elèctrica s’ha rebutjat aquest nou transformador. Caldrà esperar si hi ha una nova aturada en el subministrament per comprovar el funcionament del nou detector que l’Ajuntament vol incorporar i que, diuen, ha d’ajudar a resoldre-ho amb més celeritat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics