URGENT

El turisme es reactiva amb el pont de la Puríssima  

Compartiu aquesta història

La setmana que ve són molts els catalans els que tenen diversos dies de festa, si no tota la setmana. Així, es preveu que tant el turisme de muntanya com el del litoral es torni a reactivar amb l’arribada de visitants, sobretot provinents de Catalunya.

Ara és temporada baixa pels municipis costaners. Molts establiments decideixen tancar fins passat l’hivern, quan tornen a recuperar la plantilla i comencen a rebre visitants que busquen el bon temps i poder gaudir de la platja. Així, es calcula que només hi ha un 30% dels establiments de la Costa Brava oberts. A més, de moment, segons el Gremi Hoteler de Lloret de Mar, es calcula que les reserves fetes fins ara ja s’enfilen entre un 60 i un 70%, tot i que encara podria incrementar més depenent del temps. Són molts els turistes els que deixen per última hora les escapades i les reserves en funció del temps, que en aquesta època de l’any tendeix a ser inestable.

A la zona de Lloret de Mar i Blanes s’espera l’arribada de catalans, francesos i també grups de gent gran provinent d’agències majoristes d’Europa.

En el cas, però, de l’Alt Maresme des de Malgrat Turisme i el Gremi d’Empresaris de Calella s’apunta que pràcticament tots els establiments estan tancats, pel que on s’espera tampoc que l’arribada de turistes sigui prou significativa en aquesta època de l’any.

La percepció és diferent a les zones de muntanya, on ara gaudeixen de la seva temporada alta i que sobretot atraurà amants de la neu. Allà l’ocupació hotelera s’enfila al 90%, mentre que a la costa l’ocupació serà d’un 50%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics