URGENT

L’Ajuntament vol panells mòbils per tapar el Sol als conductors  

Compartiu aquesta història

Durant aquesta època de l’any és habitual que per la posició solar els conductors tinguin seriosos problemes de visibilitat.  A Palafolls s’accentua sobretot a la carretera que va des del centre al barri de Sant Lluís, on, en 2 dies seguits,  3 vehicles han patit incidències al mateix tram i també en la mateixa franja horària: entre les 8 i les 9 del matí.

Es tracta en el tram entre l’hostal Sol Fina i el restaurant Casa Oms. Aquest matí passades dos quarts de nou un vehicle direcció Sant Lluís  ha sortit de la calçada i s’ha quedat encallat a la cuneta. I ahir, també cap a la mateixa hora, dos vehicles van patir un accident. En aquest cas, el cotxe de darrera va topar contra la part posterior en el vehicle de davant per la manca de visibilitat.

Vehicle a la cuneta a la carretera entre PLF centre i Sant Lluís / RP
Vehicle a la cuneta a la carretera entre PLF centre i Sant Lluís / RP
Visibilitat en la carretera entre PLF centre i Sant Lluís / RP
Visibilitat a la carretera entre PLF centre i Sant Lluís/ RP

La causa, segons apunta la policia, seria que la posició del Sol a les 9 del matí enlluerna els conductors. Així, la visibilitat és pràcticament nul·la i s’ha d’intuir el recorregut de la carretera perquè amb la intensitat de la llum és impossible, en aquest tram, veure amb claredat. A més, no hi ha cap barrera arquitectònica que impedeixi que els conductors s’enlluernin.

Precisament en aquest sentit el consistori demanarà a la Diputació de Barcelona la instal·lació d’uns panells mòbils que facin ombra i redueixin el perill. Ho explica el Regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Josep Rueda.

El cost dels panells l’assumiria la Diputació i es tractaria d’uns panells que es podrien moure i que farien ombra als vehicles.

Els ocupants dels vehicles afectats aquests dos dies han sortit il·lesos. La Policia Local, però, s’hi ha desplaçat en totes dues ocasions per regular el trànsit, ja que és un punt que a més està a prop d’un revolt i avançar el vehicle aturat és perillós, ja que podria ocasionar un altre accident.

A tot això, cal afegir-hi que entre les 8 i les 9 del matí és una hora amb força trànsit, ja que coincideix amb l’entrada escolar i també amb el desplaçament laboral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics