El Govern de Malgrat preveu crear un Centre Obert

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El servei es dirigiria a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys amb risc d’exclusió social. El Centre Obert d’Infants és un espai on s’ofereixen serveis diürns i fora de l’horari escolar. Es tracta d’un recurs educatiu i preventiu que contribueix al desenvolupament de la personalitat dels nenes i nenes. Permet prevenir i identificar les situacions de risc d’exclusió social.

La proposta s’inclou dins els pressupostos municipals per l’any que ve, on està previst que s’hi destini 34 mil euros. Ho explica l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader.

La proposta del 2017 es discutirà avui al ple de L’Ajuntament a les 7 de la tarda. La proposta de pressupostos ascendeixen fins a 20 milions i mig d’euros, un increment del 8% en comparació amb els d’aquest any.

Pel que fa a la partida d’inversions, suposa 3 milions i mig d’euros, un 80% més que enguany. S’augmentaria la partida de Serveis Socials i de Cultura. A més del Centre Obert, també es proposa crear un fons per ajudar a persones amb dificultats econòmiques per trobar habitatge. S’incrementa també el pressupost destinat a les dues festes majors i en ampliar les activitats del Centre Cívic.

A banda del pressupost , j’oposició presenta diverses mocions. La CUP portarà 5 propostes perquè siguin incorporades als pressupostos del 2017. Una d’elles és dissoldre Malgrat Turisme, ja que demanen que la seva activitat estigui sotmesa al control de l’administració local. També proposaran eliminar la contribució especial de 600 mil euros que hauran d’afrontar els veïns per les obres dels carrers Llibertat, Carme i St Elm. Proposen, a més, apujar l’IBI als bancs, hotels i fàbriques o multinacionals i incloure una partida per la conservació de la Pilona o fixar una despesa per estudiar les remunicipalitzacions de la gestió de l’aigua potable i els serveis de neteja.

El PDECAT demanarà el canvi d’ubicació del Jutjat de Pau, ubicat actualment al carrer d’en Blanch, ja que mantenen que no garanteix l’accessibilitat i que no garanteix la privacitat requerida.

El ple compta amb 13 punts a l’ordre del dia, l’últim, com és habitual, un torn de precs i preguntes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics