L’Ajuntament impulsa una campanya per un Nadal Sostenible

Recollida selectiva a Palafolls
Recollida selectiva a Palafolls

Aprofitant les festes de Nadal, el consistori ha engegat aquests dies una campanya per tal de sensibilitzar la ciutadania per millorar la qualitat del reciclatge i de tot el procés de generació de residus, des de la compra fins al seu tractament.

Tenint en compte l’increment de residus de tota classe, des d’ampolles de vidre, a menjar, passant per cartró, plàstics i envasos, el consistori vol incidir en la necessitat de gestionar correctament tots aquests residus.

Així la campanya de sensibilització inclou falques a la ràdio i un targetó que es repartirà aquests dies per les cases de PLF, amb la intenció que tots els ciutadans es comprometin a la correcte gestió  del gran volum de residus que es generen per Nadal.reciclatge_1

La campanya incideix en la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar  per millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat del nostre municipi i del planeta en general.

El nostre municipi millora cada any en la recollida i separació dels residus.

El 2014 el nostre municipi va generar  més de 5 mil tones de residus (més d’un quilo i mig per habitant i dia), mentre que l’any passat, la xifra va caure fins les 4400 tones, un quilo 300 grams de residus cada dia per palafollenc.

També milloren les dades de reciclatge selectiu. Augmenten totes les fraccions de recollida, aconseguint així reduir clarament  les xifres de la fracció Resta; la que no dipositem a cap dels contenidors específics.

Tot i això, encara s’ha de millorar en la correcte separació, ja que en la fracció d’orgànica encara hi aboquem molts residus que no van en aquest contenidor, tot i que els indicatius trimestrals d’aquest any demostren una millora també en aquest sentit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics