L’Ajuntament regalarà dos llibres per Nadal

Els llibres de la col.lecció de la Font del Ferro
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Com és habitual, el consistori palafollenc torna  a apostar per un regal cultural pel Nadal, però aquestes festes el regal serà doble, ja que enguany el consistori regalarà 2 llibres als ciutadans; una novel.la futurista i un estudi sobre PLF.

En aquest últim cas es tracta del llibre “Cases amb eixida i hort. Aproximació als orígens urbans de Palafolls S. XVI-XX”, escrit pel palafollenc Xavier Salicrú.

L’estudi documenta l’articulació del nucli urbà del nostre poble a partir d’un treball retrospectiu on fa un recorregut pels carrers del centre històric, així com també de les seves cases. Ho explica el seu autor, Xavier Salicrú.

El llibre s’estructura en 8 capítols, un per cada carrer històric, i l’origen de les seves cases, els seus residents i també l’evolució dels sobrenoms de l’habitatge, que en alguns casos han continuat fins l’actualitat. A més dels capítols del treball, també destaca un conjunt de 12 planells que faciliten la comprensió de l’evolució urbana de Palafolls.

“Cases amb eixida i hort” es presentarà el proper 26 de desembre després del concert de Sant Esteve i es podrà recollir a l’Ajuntament a partir d’aleshores presentant la felicitació de Nadal que el consistori repartirà a cada casa.

Els llibres de la col.lecció de la Font del Ferro
Els llibres de la col.lecció de la Font del Ferro

Enguany, però, el consistori també repartirà un segon llibre. Es tracta d’una novel.la “Certificat C99+” escrita pel palafollenc Lluís Hernández. Aquesta novel·la va guanyar el 2007 el premi Josep Maria Folch i Torres i s’ambienta en un futur on la ciència, a través dels forats negres, troba la manera de saber el temps de vida de cada individu. Els exemplars que regalarà l’Ajuntament són els excedents que no s’han venut. La postal i el llibre es començarà a repartir a partir d’avui mateix casa per casa.

Així, enguany es trenca amb la inèrcia de publicar per Nadal un dels treballs de recerca de l’institut, com ha passat en els últims anys. Això no vol dir que enguany no es faci, sinó que aquest any, l’estudi es publicarà per St Jordi.

De tota manera ja sabem sobre què tractarà el treball de recerca. es tracta de l’estudi, titulat “Obra la finestra”, de les alumnes Mar Salvaggi i Marina Cabrera, fa un recorregut per Palafolls amb el tema mediambiental com a protagonista.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics