Palafolls es mobilitza per la Marató de TV3

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El municipi torna a organitzar activitats solidàries per recollir fons econòmics en benefici de la Marató de TV3, que es farà aquest diumenge, i es dedicarà a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Ambdues poden arribar a afectar la mobilitat de la persona.

En el cas de l’ictus es produeix per una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals. És la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, hi ha més de 13.000 casos en persones més joves de 55 anys i tot i sobreviure, gairebé la meitat dels pacients tindran algun tipus de discapacitat.

Les lesions medul·lars ocasionades per un traumatisme poden provocar pèrdua de mobilitat i també de sensibilitat. Algunes de les causes són accidents de trànsit o caigudes domèstiques.

Amb l’objectiu de seguir investigant per evitar les causes de les lesions i minimitzar o, fins i tot, curar les discapacitats que generen, aquest cap de setmana s’organitzen activitats a tot el país.

Palafolls és un dels molts municipis que s’han sumat a la iniciativa solidària. Aquest diumenge són diverses les activitats que s’organitzen. El dia començarà amb la fira d’intercanvi “Palafolls TotCanvi”, a les 10 del matí a la plaça del Fòrum Palatiolo. Per participar-hi cal fer una aportació de 3 euros que es destinarà íntegrament a La Marató.

Paral·lelament, entre les 11 i dos quarts de 12, els alumnes de l’escola de música i dansa actuaran a la plaça de Poppi on hi participaran grups de diferents llenguatges musicals i també hi haurà xocolatada. En David Martínez és el director de la banda.

El Casal d’Homes organitzarà a la mateixa Plaça de Poppi el vermut solidari. Hi haurà pa amb tomàquet, embotit, musclos, escopinyes i també beguda. Ho explica en David Alenyà, del Casal d’Homes de Palafolls.

La Puput també preparà la Quina de Nadal. Faran 9 tirades i dues serien solidàries amb La Marató.

L’any passat es van recollir més de 1800 euros per La Marató de TV3, que es van destinar a la lluita contra la diabetis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics