El Consell Comarcal invertirà més en la lluita contra el canvi climàtic

Ple del Consell Comarcal. CCM
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Administració comarcal ha aprovat els pressupostos pel 2017, que suposaran un increment del 6,75% en relació amb els de l’any passat. S’han afegit 2 milions d’euros que fan créixer el pressupost fins als 32 milions 300 mil euros.

L’àrea de Medi Ambient és la que té més pes econòmic, 17 milions 700 mil euros. Inclou una nova partida per treballar en la creació del futur Servei d’Adaptació i Mitigació del Canvi Climàtic, que es preveu que marqui les directrius sostenibles a la resta de serveis.

Ple del Consell Comarcal. CCM
Ple del Consell Comarcal. CCM

L’altre branca destacable amb una major inversió és la de Benestar Social i Serveis Personals amb 11 milions 100 mil euros, la que s’encarrega dels ajuts a les persones. Creixen els ingressos en ajuts de menjador escolars i també per desplaçament de nens i nenes d’educació especial. Es preveu també fer un estudi de la situació de la pobresa al Maresme i accions per frenar la pobresa energètica.

S’augmenta el finançament de l’Àrea de Promoció Econòmica amb 1 milió 500 mil euros per potenciar, segons el mateix Consell Comarcal, l’ocupació dels majors de 45 anys que no perceben cap tipus de prestació, els joves i les persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció. També s’iniciarà un projecte per impulsar iniciatives d’economia social i solidària a la comarca.

Els Serveis Generals i Municipals tindran, també 1 milió 500 mil euros d’inversió. Continuaran oferint assistència tècnica als Ajuntaments i com a novetat destaca una partida per habilitar les administracions locals a la nova normativa de l’administració electrònica.

Pressupostos del 2017 del Consell Comarcal del Maresme. CCM
Pressupostos del 2017 del Consell Comarcal del Maresme. CCM

Aquest és el segon any consecutiu que el pressupost torna a créixer. La proposta es va debatre ahir a l’últim ple de l’any i va comptar amb els vots favorables de CiU, PSC i el PP, amb l’abstenció de C’s i l’oposició d’ERC, la CUP i ICV.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics