Associació de veïns contra les obres dels carrers Sant Elm i Llibertat de Malgrat

Assemblea de veïns i veïnes de St Elm i Llibertat de Malgrat de Mar (2016). RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Assemblea de veïns i veïnes de St Elm i Llibertat de Malgrat de Mar. RP
Assemblea de veïns i veïnes de St Elm i Llibertat de Malgrat de Mar. RP

Els veïns i veïnes afectats per la reurbanització dels carrers Llibertat, Sant Elm, una part del Carme i la Plaça Joaquim Ruyra de Malgrat de Mar s’han reunit aquest dimarts al vespre en assemblea per tal d’unir esforços per plantar cara al consistori.

L’Ajuntament vol refer aquests carrers imputant als veïns el 57% del cost de l’obra, uns 600 mil€ dels més d’un milió que costarien. Unes contribucions especials que els afectats es neguen a pagar.

En Ramon Malleu, un dels impulsors de la plataforma constituïda ahir, assegura que l’Ajuntament vol marcar-los un gol. Creu que tot plegat és una excusa per tal que els veïns paguin les actuacions que hauria de fer directament el consistori, com ara el canvi de les canonades de fibrociment i plom. Malleu critica que ja fa temps que s’han de canviar i acusa l’Ajuntament d’utilitzar el projecte de les obres com a excusa per estalviar-se pagar part dels treballs que, segons els veïns, és responsabilitat del consistori.

Fa quatre anys, el consistori ja va intentar fer aquestes obres, però llavors l’oposició dels veïns i dels partits polítics va aconseguir aturar-les. Ara, però, amb un govern amb majoria,  el consistori ha tret del calaix el projecte i ja ha manifestat el compromís de tirar endavant les obres que preveuen convertir els carrers en plataforma única, amb millores de la seguretat, la pressió de l’aigua i l’estesa elèctrica.

Amb la ferma voluntat de tornar a parar les obres, crearan una associació que aglutini el rebuig dels veïns i poder presentar al·legacions al respecte.

Els veïns parlen de acció irracional i de greuge amb altres carrers del municipi que s’han arreglat diferents vegades en els últims anys, sense aportació dels veïns.

Per tot plegat han decidit portar el cas al Síndic de Greuges, a l’ACA i a Sanitat. Han signat també la sol·licitud d’una consulta popular i no descarten mobilitzacions per fer palès la seva oposició al projecte. A la trobada hi van participar una 70a de veïns d’aquests carrers cèntrics de Malgrat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics