L’Ajuntament deixarà sense efecte l’apujada de l’IBI decretada pel govern central

StockSubmitter|Abstract||Miscellaneous$|00|0000000000000000000000000000000000000|26$@10100000.448_5010010.537@112$$@Abstract.Miscellaneous$$@$@6$$@$@$@$@233$@$@$@$@$@$@$@$@$@12$@$@$@0x6x184.15$$@Abstract.Miscellaneous$$@77$$@26$@$@$@$@$@$@$@NA$$@$@$@$@$@$|||$$-1$0$0|
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres, en una sessió extraordinària del ple municipal, l’Ajuntament modificarà les ordenances municipals que va aprovar a principis de novembre. Ho fa per deixar sense efecte l’apujada obligada pel govern de l’Estat del valor dels habitatges d’aquells municipis on els valors cadastrals de referència no estan actualitzats.

A PLF fa 30 anys que no es fa una revisió cadastral, pel que el govern central obligava al nostre municipi a aplicar un augment de l’1.08% dels valors cadastrals, sobre els quals es calcula l’impost de l’IBI.

Aquest decret, doncs, a la pràctica suposava un augment de més d’un 1% dels rebuts d’aquest impost municipal.

Per evitar aquest augment als ciutadans, el consistori divendres abaixarà el coeficient que aplica sobre el valor del cadastre, per tal que el rebut final acabi sent igual que l’any passat.

Dolors Agüera és regidora d’hisenda de PLF.

El ple de divendres serà de només 3 punts a l’ordre del dia. Els altres dos punts també són econòmics i s’han de fer abans de finalitzar l’any, per això s’ha  convocat una sessió plenària per divendres.

A banda de la modificació de l’IBI, la sessió donarà compte d’una modificació pressupostària i n’aprovarà una altra.

El PP presentarà al·legacions  a les ordenances fiscals del 2017 que congelaven impostos com l’IBI, el de circulació o el de les escombraries que es va aprovar el passat mes de novembre.

El regidor popular Óscar Berman demanarà en el ple del divendres que s’abaixi la pressió fiscal. Així, proposarà que es redueixi l’IBI –que el mateix govern central del PP ha apujat-, baixar també l’Impost sobre les Activitats Econòmiques (IAE), també el de circulació, el de Construccions i Obres (ICIO) i incloure diverses bonificacions pels aturats de llarga durada i joves. La resta de taxes demanarà que es congelin.

Tot i fer-se en divendres, el ple extraordinari es farà al matí, a 2/4 de 10, i no serà transmès en directe per Ràdio Palafolls.

En el ple de divendres no es farà encara efectiu el canvi de regidors al grup municipal d’ERC. Judit Caimel va renunciar en l’última sessió, però les credencials del seu substitut, Sergi Romero, encara no han arribat al consistori, pel que encara la presa de posició del nou regidor republicà no ha pogut ser inclosa dins l’ordre del dia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics