La Generalitat treu a licitació l’allargament de la C-32

Palafolls-Tordera. Inauguració del nou tram d'autopista de la C-32. En tot cas el punt de trobada és Viaducte de la Tordera de la C-32 (sortida 130). Conseller Nadal
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat destinarà un pressupost màxim de 52 milions d’euros, IVA no inclòs, a les obres del nou ramal de l’autopista del Maresme, la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar. Va treure ahir el projecte a licitació i es preveu que les obres s’allarguin més de dos anys, concretament dos anys i dos mesos. Les empreses podran presentar les seves ofertes fins d’aquí un mes, el termini és fins el 23 de gener.

El tram serà de 6 quilòmetres i mig i començarà on acaba actualment la C-32 a Tordera i connecta amb la GI-600 i enllaçarà amb la C-63 que uneix Olot i Lloret i que també s’unirà amb Fenals fins la Gi-682.

La plataforma Aturem la C-32 està a l’espera de si el jutge admet finalment o no a tràmit el recurs que van presentar on demanava que s’aturés el projecte. La rebutgen per motius mediambientals i econòmics i apunten que no solucionarà els problemes de mobilitat existent entre Blanes i Lloret. Com a alternatives demanen la millora del tram de la carretera Gi-600 fins l’enllaç amb la C-32 a la rotonda de Mas Cremat. La construcció de dues rotondes i desdoblar la carretera Blanes – Lloret Gi-682.

La futura via tindrà tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb una mitjana que separarà els dos sentits de circulació per una major seguretat. Alguns trams també es preveu que tinguin dos carrils en tots dos sentits. La via millorarà l’accés a la Costa Brava i la previsió és que a diari hi circulen uns 9.000 vehicles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics