URGENT

Concentracions en defensa de Joan Coma

Compartiu aquesta història

El vespre d’ahir s’han fet concentracions davant diversos ajuntaments del país,  entre ells Palafolls, Malgrat de Mar, Calella i també Blanes, en suport al regidor de la CUP Joan Coma de l’Ajuntament de Vic.

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vic l’han detingut aquest dimarts al matí els Mossos d’Esquadra per haver-se negat a declarar en un presumpte delicte d’incitació a la sedició. “Per fer la truita primer s’han de trencar els ous” és la frase que va utilitzar Coma en un ple municipal del 2015 de suport a la Declaració del 9N i que va dur la Fiscalia acusar-lo i on el fiscal hi veia indicis de criminalitat. Coma no es va presentar a declarar perquè deia no reconèixer l’autoritat del tribunal, és per això que se l’ha detingut.

Així, diverses organitzacions i entitats, entre elles l’ANC i representants de partits independentistes van convocar per ahir a les 8 del vespre una concentració davant els ajuntaments de diversos municipis catalans.

Concentració davant l'Ajuntament de Blanes en suport a Joan Coma. AJ. Blanes
Concentració davant l’Ajuntament de Blanes en suport a Joan Coma. AJ. Blanes

A Palafolls la convocatòria es va fer des de ANC  i també ERC. Segons xifres dels mateixos organitzadors, una vintena de persones es van concentrar en solidariatat amb Joan Coma. Ho explica en Josep Garcia, de l’ANC de Palafolls.

Garcia ha lamentat que en aquestes concentracions en defensa, diu, de la democràcia, no hi participin altres forces polítiques.

També hi va haver una concentració a Malgrat de Mar on, representants dels partits sobiranistes del poble, PDeCat, ERC, la CUP i JXM i altres persones pertanyents a l’ANC i a la societat civil, es van reunir per recolzar el regidor Coma. La regidora cupaire de Malgrat, Núria Casajoana, però, defensa que cal posicionar-se perquè, diu, és una qüestió de defensar o no la democràcia i ha lamentat també que no hi participin altres grups polítics.

 

En l’acte es va llegir un manifest on es demana que tothom es mobilitzi en defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia.
De fet, diversos rotatius apunten que el jutge Ismael Moreno que porta el Cas de Joan Coma està utilitzant per acusar-lo el codi penal franquista. Així ho ha dit Casajoana.

Durant tot el dia d’ahir Joan Coma va rebre el recolzament de diverses organitzacions i institucions, entre elles del president de la Generalitat Carles Puigdemont i també del vicepresident Oriol Junqueres.
Precisament fa dues setmanes també hi havia concentracions en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que era cridada a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a investigada per haver permès la votació del full de ruta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics