Blanes obligarà a tancar abans a 4 discoteques

Presència policial a la zona d'oci nocturn de Blanes. AJ. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És la resposta que ha pres finalment el govern de Blanes com a resposta a les queixes dels veïns de les zones d’oci nocturn d’Els Pins. Així, l’Ajuntament emetrà un Decret d’Alcaldia que entrarà en vigor a partir 2017 on es restringirà l’horari de tancament de quatre locals nocturns, que hauran d’avançar el tancament dues hores, de les 6 a les 4 de la matinada.

Presència policial a la zona d'oci nocturn de Blanes. AJ. Blanes
  Presència policial a la zona d’oci nocturn de Blanes. AJ. Blanes
Junta Local de Seguretat extraordinària del novembre 2016. Font. Aj. Blanes
Junta Local de Seguretat extraordinària del novembre 2016. Aj. Blanes

 

 

 

 

 

 

 

La prova pilot durarà tres mesos i començarà passades les festes de Nadal, el dissabte 7 de gener. La mesura busca reduir els aldalurlls que ocasionen els locals nocturns als veïns de la zona de Els Pins. Ja a finals del mes de novembre es va celebrar una Junta de Seguretat Extraordinària a Blanes per trobar una solució després de les diverses queixes que els havien fet arribar el síndic de greuges.

L’objectiu, manté l’Ajuntament, és dissuadir els joves que arriben a Blanes d’altres municipis atrets per l’oferta d’alcohol i discoteques i on s’hi sumen, diu, joves que s’aprofiten de la massificació per generar conflictes violents.

Aquest desembre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra de Blanes han lliurat un informe que constata que, tot i l’augment de la pressió policial, no han observat  una millora en la situació. Pel que, recomanava, que l’actuació de l’Ajuntament no es limités només a augmentar la seguretat sinó que també emprengués altres mesures. Entre elles, l’informe, proposa la reducció dels horaris d’obertura nocturns, una decisió que el govern local de Blanes ha pres en consideració.

El decret entrarà en vigor a principis de gener i avançarà el tancament de les discoteques Arena, Kyaneos, Cotton Live i Elephant. La pressió policial, a més, es reforçarà sobretot durant les primeres setmanes del decret.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics