Els pagesos reclamen solucions per les destrosses dels conills

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La superpoblació de conills de bosc ocasiona danys als camps de conreu de la zona, que se sumen a algunes destrosses també provocades pels senglars.

Ara, però, sembla que a Palafolls els que generen més desperfectes són els conills, que aconsegueixen traspassar les tanques que col·loquen els pagesos com a prevenció, pel que ja han mantingut converses amb l’Ajuntament i també amb la societat de caçadors per intentar trobar una solució. Ho explica el president de la cooperativa de pagesos Conca de la Tordera, Antonio Pla.

El regidor de pagesia, Juan Andrés Osorio, ha explicat que estan estudiant solucions que no siguin agressives amb el medi ambient, però que, les zones on es troben les poblacions de conills, els caçadors, per llei, no hi poden accedir. Algunes possibles solucions seria treballar amb fures, falcons o amb pinso per evitar la seva reproducció.

El principal problema de la superpoblació, explica Osorio, seria la poca netedat dels boscos i la manca de depredadors naturals.

De fet, és un problema generalitzat a tot el país. Pel que el govern català ha creat una comissió per controlar i prevenir els danys produïts per la fauna dels boscos. Els conills i senglars provoquen danys a l’agricultura i també accidents de trànsit i ha crescut en els últims 15 anys.  En el cas dels senglars, s’ha multiplicat per 7 i els conills, per més de 6.

El nou Pla que s’engegarà a nivell de tot Catalunya té l’objectiu de renovar la normativa i també els operatius per fer front als nivells elevats d’aquestes espècies. La finalitat és prevenir i controlar de forma eficient i sostenible els riscos i danys que generen. Es tracta, doncs, de buscar unes poblacions estables que no generin conflictes i reduir els exemplars existents.

De moment, l’Ajuntament de Palafolls continua treballant per trobar una solució a aquesta eterna problemàtica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics