8 de cada 10 contractes són temporals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme ha presentat un informe que apunta que el 86% dels contractes de feina a la comarca són de caràcter temporal. L’estudi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal  assenyala que dels gairebé 100 mil contractes que es van signar durant el 2015,  només el 14% eren indefinits, un any en què el Maresme va tancar amb 32 mil persones a l’atur.

Les activitats que van generar més ocupació són les relacionades amb el sector serveis, però  en la contractació temporal encapçala el rànquing l’administració pública, seguit de la indústria química i la sanitària. Uns sectors que poc tenen a veure amb l’ocupació estacional del sector serveis relacionat amb el turisme, l’hostaleria i la restauració.

contractes_ocupacions

Els homes van signar més contractes, 51 mil en total, que les dones, que en van formalitzar 48 mil. En tots dos sexes, però, la majoria de contractes que es van signar són del sector de les indústries manufactureres, tots dos amb un índex de temporalitat molt alt, del 96 i 98 per cent.

A més, l’informe apunta que durant el 2015 de mitjana els maresmencs van signar gairebé dos contractes de feina durant aquell any.

Per franges d’edat, els joves d’entre 16 i 29 anys van formalitzar més contractes, 37 mil, mentre que el col·lectiu de persones majors de 45 anys, que en van signar 21 mil. Així, aquest sector de la població continua sent un dels més desafavorits per trobar feina.

L’àrea de promoció econòmica del consell comarcal reconeix que les dades són alarmants, però que aquest gran volum de treballs temporals no és exclusiu de la comarca sinó que és una situació laboral estesa a tot el territori. L’estudi fa un retrat del mercat laboral de la comarca que ha de servir per analitzar la realitat i poder emprendre polítiques d’ocupació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics