URGENT

Els comerciants, prudents davant l’eliminació de les rebaixes fixes

Compartiu aquesta història

El Govern ha aprovat un nou projecte de llei de comerç on s’eliminen els períodes fixes de rebaixes, pel que els comerciants podran fer-ne quan vulguin, tot i que es recomana que es mantinguin a l’hivern i a l’estiu.

Així, seran els comerços els que decidiran quan fer els descomptes. L’Associació de Comerciants i Empresaris de Palafolls es mostra prudent en valorar la liberalització de les rebaixes. El seu president, Francesc Tresserres, manté que cal esperar per fer-ne una valoració en funció de les ventes. Tresserres es mostra partidari, però, dels períodes fixos, tal i com es feia fins ara, sobretot perquè els clients ja hi estaven acostumats.

A més, també s’amplia de 72 a 75 el màxim d’hores setmanals que poden obrir els establiments, un aspecte que continua en conflicte amb l’Estat, ja que la disputa per la fixació d’horaris comercials està oberta al Tribunal Constitucional.

Santi Pagès és el president del grup de treball del Retail del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Tresserres, des de l’ACEP, no valora ni positivament ni negativa l’augment d’hores, una decisió que, al tractar-se de comerciants locals, depèn també, diu, de la conciliació familiar. A més reconeix que és difícil pel petit comerç competir amb les grans superfícies, tot i que el projecte ha estat ideat, diu, pensant en els petits establiments.

Els dies festius amb obertura autoritzada a Palafolls, segons el Calendari de l’Ajuntament, seran el 8 de gener, 2 de juliol, Tot Sants l’1 de Novembre, i el 6, 8 , 17 i 24 de desembre.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics