Els pastissers preveuen vendre més tortells de Reis

El Gremi de Pastissers de Catalunya espera que es venguin més de 900.000 tortells, el que suposa fins a un 3% més que l’any passat.

A més, a Barcelona i província, segons previsions del president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró, es calcula que se’n menjaran al voltant de 592.000. Ha explicat que el fet que Reis sigui un divendres i s’enllaci amb el cap de setmana juntament amb una millora de la situació econòmica són algunes de les causes que faran que enguany se’n venguin més. A més, apunta també a un canvi d’hàbits en el consum del Tortell que faran que se’n mengin més avui que demà.

Se’n podran comprar farcits de nata, crema o trufa, però el tradicional de massapà tornarà a ser el més venut, en una diada, diu, que tampoc hi ha gaire demanda d’innovació.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que el preu de mitjana per un Tortell artesà per a 4 – 6 persones es mantindrà entre els 25 i 30 euros. A més, Miró també ha reivindicat la qualitat del tortell artesà davant de l’industrial. Un producte diu, natural i sense colorants ni conservants.
Així, el Tortell de Reis és un dels dolços nadalencs que es manté encara reticent a les innovacions, pel que es conserva la serva forma rodona i el farciment de massapà.
A més, també de la consolidació de les mides més petites per adaptar-se a tots els tipus de famílies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics