La població de Palafolls s’estabilitza

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El municipi s’acomiada de l’any amb gairebé els mateixos habitants que el 2015. Al desembre, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (idescat), s’ha tancat al municipi amb 9.133 habitants, només un més que el 2015.

Així, hem deixat enrere l’any amb 4.605 homes i 4.528 dones inscrites al padró municipal de Palafolls i la franja més representativa és la d’entre 35 i 45 anys.

La tendència dels últims 20 anys ha sigut de creixement. El nou mil·lenni s’encetava gairebé amb la meitat d’habitants actuals i en l’última dècada la població ha crescut un 20%.

Fa 10 anys hi havia 7.583 palafollencs, però el ritme de creixement va començar a decaure. Si fins aleshores cada any sumàvem una mitjana d’uns 300 habitants anuals, en l’última dècada s’ha frenat la tendència.

El 2012 Palafolls arribava a les 9 mil persones. Des d’aleshores, en 3 anys només s’han afegit 100 persones al padró municipal. La caiguda de naixements podria ser-ne una de les causa. Tot i que en l’última dècada s’ha mantingut al voltant d’un centenar, la tendència va a la baixa. Palafolls ha perdut habitants per defuncions, però també per causes migratòries.

En data del 2015, un total de 490 havien marxat del poble amb el pas dels anys. A més, l’arribada de nouvinguts s’havia frenat. Fa 4 anys, i per primera vegada des que l’Idescat recull les dades, s’havia registrat un saldo migratori negatiu, és a dir, havia marxat més població de la que arribava.


Tot plegat ha estabilitzat el creixement de Palafolls, que està a 867 persones d’arribar als 10 mil habitants.

La població en el global de la comarca també ha experimentat un creixement. El Maresme ha dit adéu al 2016 amb 441.505 habitants, 1.993 més que l’any anterior. Pel que fa a l’última dècada, els habitants a la comarca han crescut un 8 %.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics