L’alcalde de Blanes es prejubila i renuncia al sou públic

Tot i que manté que la pensió que cobrarà a partir d’ara és compatible amb el salari d’alcalde, uns 52.500 euros, hi ha renunciat perquè diu ha de ser “coherent” amb la situació econòmica del consistori blanenc.

Lupiáñez va signar el 2 de gener la fi del contracte laboral que tenia des de feia 35 anys amb una empresa de telecomunicacions i d’on havia demanat una excedència per dedicar-se a l’administració local. L’alcalde manté que el sou de prejubilació és, literalment, “bastant digne”, pel que es pot permetre no cobrar la retribució per exercir el càrrec públic.

Assegura que és una decisió de coherència tenint en compte les finances públiques i voluntària tot i que algun partit polític, diu, ho ha exigit.

Quan el 2015 va guanyar les eleccions i el van nomenar alcalde ja va accedir a rebaixar-se el sou de 55.000 a 52.500 euros bruts per dotze pagues.

La ciutat ha d’afrontar un deute de 16 milions d’euros arran de la construcció de la Ciutat Esportiva i per haver d’assumir part de la liquidació del Consorci Illa de Blanes, reclamada per la Generalitat. Per afrontar el deute, Blanes va haver d’aprovar un pla econòmic i financer fins el 2019.

Amb la renuncia de l’alcalde al seu sou públic de l’Ajuntament, a Blanes només hi ha 2 regidors amb mitja dedicació. Es tracta d’un dels regidors d’ERC i un dels edils del PSC a l’equip de govern.

 

Diari Girona /RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics