Catalunya supera els mil trasplantaments anuals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És la primera vegada que s’assoleixen unes xifres com les que ha deixat el 2016. Es van fer fins a 1.015 trasplantaments gràcies  ala donació d’òrgans. Un èxit que, en part, també s’explica per l’augment de la donació de cadàver, amb més de 300 donants, un 23 % més que l’any anterior, segons xifres de l’Organització Catalana de Transplantaments.

L’hospital de Mataró és un dels 23 hospitals autoritzats en el programa de donació  d’òrgans de malalts terminals que aquest 2016 ha doblat els donants. N’hi ha hagut 4 casos. Lluny dels 18 de l’Hospital Josep Trueta de Girona i dels 55 del Clínic i Provincial.

donants

Els pacients en llista d’espera per rebre un òrgan es manté al voltant dels 1.300 i durant l’any passat van augmentar els trasplantaments hepàtics, renals i pulmonars. Mentre que el cardíac i el de pàncrees han baixat. L’hospital de la Vall d’Hebron lidera el nombre de trasplantaments, amb 271, seguit del Clínic de Barcelona, amb 259.

Les llistes d’espera també s’han reduït, al 2015 hi havia 1.350 persones, i a finals de desembre n’eren 1.300.

Catalunya destaca en el marc internacional pel que fa als trasplantaments d’òrgans per milió de població. Supera els EEUU, Europa i Austràlia.

 

trasplantaments

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics