URGENT

Pineda arregla el seu passeig, però exigeix una solució definitiva

Compartiu aquesta història

La reparació del tram de passeig Marítim de Pineda, malmès pel temporal dels dies 19 i 20 de desembre, és una actuació prioritària per a l’alcalde de Pineda, Xavier Amor.

El tram del passeig marítim destrossat pel temporal. Teresa Marquez
El tram del passeig marítim destrossat pel temporal. Teresa Marquez

L’Ajuntament ha fet els primers treballs al tram malmès, però queden 200 metres de carril bici que s’han de reconstruir, després que el fort onatge del temporal desfalqués, enfonsés i arrossegués les lloses de formigó. Els serveis tècnics municipals han pressupostat la reparació entorn als 150.000 euros.

Amor, s’ha reunit ja amb la diputada socialista al Congrés, Lídia Guinart i ha anunciat que faran una triple petició al Ministeri de Foment. D’entrada demanen que s’elaborin l’estudi tècnic necessari per reconstruir amb garanties i de forma definitiva aquest tram de passeig, i que la reparació es pugui fer abans de Setmana Santa.

També demanen una actuació que permeti eliminar el pas soterrani sota la via, al final del C/ Santiago Rusiñol, i construir un pas més segur i ampli que permeti eliminar en el futur el pas a nivell de l’estació.

Aquestes peticions es traslladaran a través de la Diputada socialista, amb un informe que també faran arribar al Consell Comarcal i a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Pineda, per aconseguir el màxim suport de totes les forces polítiques i les institucions.

Amor també ha recordat que fa 3 anys, l’Ajuntament de Pineda va afrontar una reparació del Passeig Marítim arran també d’una llevantada. El consistori va fer la reparació i va enviar la factura a l’Estat, que va denegar el pagament al considerar-ho «obres de manteniment».

ACN /RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics