URGENT

Palafolls també donarà sang

Compartiu aquesta història

Avui comença la crida solidària del Banc de Sang i Teixits per tal d’aconseguir donacions a través de la Marató 2.0. Fins divendres que ve i durant la setmana les donacions es faran en diferents campanyes especials als hospitals habituals, el més a prop l’Hospital de Mataró, però també  a alguns municipis, com ara  Palafolls i Malgrat de Mar.

En data d’avui hi ha reserves de sang per 6 dies de mitjana, el que es considera una reserva normal, però no hi ha la mateixa quantitat de sang per a tots els grups. En general, les reserves estan baixes per les vacances de Nadal i l’arribada abans de la grip. De l’A- només n’hi ha per 1 dia i l’ O- també està a nivells baixos.

Les donacions s’han reduït un 25% i la campanya vol ajudar a recuperar els baixos nivells de sang, que no només són per casos d’emergència, sinó que s’utilitzen a diari als hospitals. Roser Vallès és la responsable de promoció del Banc de Sang.

Palafolls s’hi ha sumat, serà però el dissabte 21 de gener al dispensari de 10 a 14h i Malgrat de Mar el dijous que ve, dia 19 a la Capella de l’Antic Hospital de les 5 a les 9 de la tarda. Unes donacions que formaran part de les 8 mil que s’espera aconseguir a tot Catalunya per remuntar les reserves que es troben sota mínims.

Poden donar sang les persones majors d’edat i fins els 65 anys i amb un pes igual o superior a 50 kg. Ho poden fer també els que tenen el colesterol alt i no cal estar en dejú.

Aquesta és la quarta Marató 2.0 i en la passada edició es van registrar a tot el país més de 9.500 donacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics