URGENT

Retiren l’estelada penjada ahir  a l’Ajuntament de Malgrat pels grups sobiranistes

Compartiu aquesta història
Regidors impedint a la policia accedir a la balconada. FOTO: Yoyo

Abans de comença el ple municipal d’ahir al vespre, els grups sobiranistes a l’Ajuntament, ERC, PDeCat, CUP i JXM han aprofitat l’obertura de les portes de la sala de plens per penjar  al balcó del consistori una estelada. Fa 3 mesos, el plenari va aprovar hissar la bandera independentista al costat de la Senyera, però l’equip de govern encara no ho havia fet perquè diuen que la normativa no ho permet.

Un cop penjada la bandera, l’alcalde, Joan Mercader, ha ordenat la seva retirada, pel que 2 agents de la policia local han intentat accedir a la balconada per treure l’estelada. En aquell moment els regidors partidaris de l’estelada han barrat el pas a la policia. La regidora de la CUP, Núria Casajuana explicava que l’alcalde no pot decidir quins acords de ple executa i quins no.

Davant la resistència els agents s’han retirat i ha començat la sessió plenària, mentre un grup d’una 15a de ciutadans custodiaven l’accés a la balconada per evitar que es pugués retirar. Un cop acabada la sessió, regidors i simpatitzants van quedar-se a la sala de plens, fins el punt de plantejar-se fer nit a la sala de plens per evitar que es despenjes la bandera. La pròpia Policia Local va ser la que va assegurar que no passaria res amb la bandera aquesta nit. De fet no ha estat fins a primera hora del matí, que s’ha retirat l’estelada del balcó consistorial.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics