Xesco Gomar, nou primer secretari del PSC al Maresme

Xavier Gomar, primer secretari del PSC Maresme
Xavier Gomar, primer secretari del PSC Maresme.
Xavier Gomar, primer secretari del PSC Maresme.

El fins ara primer secretari dels socialistes de Mataró, Xesco Gomar, s’ha imposat a les primàries comarcals d’aquest dissabte per sobre de la candidatura de la diputada Alicia Romero per un estret marge. Només els han separat 10 vots.

Gomar n’ha obtingut 212 davant els 202 de Romero en una jornada que ha destacat per l’alta participació, que ha mobilitzat un 63% dels militants. De fet, Gomar ha agraït la implicació de la militància.

Gomar ha rebut en els últims dies de campanya el recolzament de l’alcalde de Mataró, David Bote, i de fet és a la capital del Maresme on ha aconseguit el major suport, arribant a doblar els vots mataronins respecte Romero. També ha guanyat a Calella.

En canvi, la diputada, que començava la cursa electoral amb el suport del primer secretari sortint, Xavier Amor, s’hauria imposat a la resta de meses de la comarca, Malgrat de Mar, Pineda i Premià.

 

Xavier Gomar, primer secretari del PSC Maresme
Xavier Gomar, primer secretari del PSC Maresme

El futur primer secretari socialista serà nomenat en el proper Congrés del PSC al Maresme d’aquest proper dissabte, on anunciarà més detingudament les seves accions polítiques. Parlaran de Salut Pública, ocupació i mobilitat de la comarca, entre altres, però també de la seva organització interna.

Al congrés s’escollirà la nova executiva que acompanyarà a Gomar i es treballarà i portarà a debat el full de ruta del Maresme.Després de la victòria ha fet una crida a la unitat del partit per tornar a recuperar pes polític i Romero, la seva contrincant, li ha demanat generositat i intel·ligència per sumar i enfortir el partit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics