URGENT

L’Estat proposa cedir la N-II de Maçanet a Tordera

Compartiu aquesta història

El tram de la nacional entre els dos municipis la variant de Sant Daniel podria passar a mans del Govern català. Ho ha plantejat l’Executiu del PP com a respostes al diputat del PDECat, Jordi Xuclà. De fet, el govern espanyol ho hauria avançat per escrit a Xuclà.

Plantegen que una vegada estiguin executades i finalitzades les obres de millora entre Maçanet i Tordera “el Ministeri de Foment proposarà a la Generalitat la cessió del tram”. Una opció que torna a reobrir la possibilitat del seu desdoblament, després que la setmana passada el PP al Senat rebutgés fixar un calendari respecte l’ampliació de la via entre Tordera i La Jonquera.

tordera-rotondas-trafico-1330119535026De moment, però, el text no assegura res, sinó que diu, literalment, que el tram “és susceptible de cessió”. No s’han concretat dates ni imports pel seu traspàs.

Xuclà ha apuntat que caldrà valorar les condicions econòmiques de la cessió i es podria tornar a obrir la possibilitat de desdoblar el tram si passés a titularitat catalana, una opció que l’aleshores ministra de Foment, Ana Pastor (PP) va descartar el 2012.

Des del govern espanyol, mentre sigui a les mans de l’Estat, ja han reiterat que no es farà el desdoblament entre Maçanet i Tordera. Apunten que el pressupost de 288 milions d’euros “suposa  un cost molt elevat per una actuació d’aquestes característiques i que se situa fora els paràmetres d’eficiència. La cessió del tram significaria que la Generalitat podria agafar la iniciativa del desdoblament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics