URGENT

Presenten la moció de censura contra l’alcalde de Malgrat

Compartiu aquesta història
ERC, PDeCAT, CUP i JXM registrant la moció de censura. RP
ERC, PDeCAT, CUP i JXM registrant la moció de censura. RP

Va començar com un rumor, després es van confirmar converses, però aquest passada nit s’ha tancat el pacte per fer fora al socialista Joan Mercader de l’alcaldia de Malgrat, després d’un any i mig de mandat.

ERC, PDeCat i la Cup han sumat esforços amb Junts X Malgrat i han presentat aquest migdia al registre de l’Ajuntament la moció de censura, que abans de 10 dies s’haurà de tractar en ple municipal extraordinari.

 

Es dóna el cas que Junts X Malgrat, una formació de nova creació està actualment governant al costat dels socialistes, pel que canviarà de banda unint-se amb l’oposició per donar la volta al consistori, que ha estat manat sempre pels socialistes, amb Pepito Mora, primer, Conxita Campoy, després i ara amb Mercader.

Ponsa, a la esquerra, i Mercader, a la dreta, en l'últim ple municipal. RP
Ponsa, a la esquerra, i Mercader, a la dreta, en l’últim ple municipal. RP

En la moció presentada al registre, es proposa la cap de llista de JXM, Carme Ponsa, com a nova alcaldessa de Malgrat.

En el moment del registre, Neus Serra, regidora del PDeCat, ha explicat que els fets de l’últim ple -la dimissió del regidor de cultura Albert Cuní, i les tensions amb l’estelada- són els detonants de la moció.

_*

Tot i això, en el document exposen com a motius la “inoperància, passivitat i negativa de l’alcalde en l’acompliment dels acords de Ple”. també apunten a una “incapacitat de diàleg” amb l’oposició, la “incapacitat de gestionar els projectes i conflictes” i afegeixen que Mercader “posa pals a la roda en el procés d’autodeterminació.

Des d’avui,  l’actual govern de Malgrat té 10 dies per convocar un ple municipal extraordinari on votar la moció.

D’aquesta manera Malgrat passarà a ser governat per un bloc de formacions sobiranistes.

Aquest futur pacte, però, pot afectar també de retruc al pacte de govern del CCM, ja que els socialistes han amenaçat en deixar sols al PDeCat si  aquesta formació dóna suport a la moció de censura. De fet la comarcal dels exconvergents  no aprovaria aquest pacte malgratenc. El PSC comarcal podria donar la presidència a ERC, després d’haver-los fet fora fa uns mesos.

Regidors d'ERC, CUP, PDeCat i JXM. Rp
Regidors d’ERC, CUP, PDeCat i JXM. Rp
Carme Ponsa i Neus Serra després del registre de la moció de censura. RP
Carme Ponsa i Neus Serra després del registre de la moció de censura. RP

 

 

 

 

 

 

 

Si finalment es consuma aquest canvi de govern a Malgrat, es sumarà als canvis viscuts en consistoris maresmencs d’ençà de les eleccions municipals de fa un any i mig. Ha estat el cas de Canet, Arenys de Munt, Caldes, Arenys de Mar o Tordera.

De moment, els socialistes de Malgrat de Mar han convocat per demà una Assemblea Extraordinària per analitzar la situació i com afrontar-la.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics