Desbandada del PP: la cúpula local abandona el partit

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Llista del PP a les eleccions del 2015. Al centre, Óscar Bermán.
Llista del PP a les eleccions del 2015. Al centre, Óscar Bermán.

La formació popular del municipi es queda amb una mà davant i l’altra darrera.  En les últimes setmanes coneixíem que el president local del PP a Palafolls, Óscar Bermán, i regidor també a l’Ajuntament, abandonava el partit decebut amb el grup i després que la formació li donés l’esquena per les polèmiques protagonitzades com ara les declaracions sobre Ada Colau o la desfilada dels legionaris.

La resta de la junta popular del municipi l’ha seguit i també han estripat el carnet de militant, per exemple, el vicesecretari d’organització, el secretari general, la presidenta de les noves generacions i el vicesecretari electoral.

La que fins fa uns dies era la presidenta de les Noves Generacions del PP, Ruth Artime, ho ha fet decebuda per la corrupció del partit a nivell estatal, però també explica com s’han sentit oblidats pels dirigents. Manté, però, que continua compartint la ideologia de dretes.

Precisament l’ara ex-vicesecretari d’organització, Domingo Gutiérrez, apunta també com a causa la manca de suport que han rebut, però també el canvi de rumb del partit.

Les tensions fa temps que s’arrosseguen i, de fet, la decisió d’abandonar el partit es va prendre conjuntament en l’assemblea interna que van celebrar el passat mes de desembre, quan es va acordar esperar després de Nadal.

Les bases, diu Artime, els han recolzat i alerta que gran part dels afiliats seguiran els passos de Bermán i marxaran del partit.

En aquest sentit, Gutiérrez també apunta a aquesta desbandada de la militància del municipi en massa.

La reacció ha arribat després que Bermán prengués la decisió de marxar. Manuel Martínez era vicesecretari electoral.

En un futur, però, diu Martínez, podrien unir-se per continuar a la política local, però amb unes altres sigles.

Ara regna la incertesa. El PP s’ha quedat a Palafolls sense junta. Una possible solució que podria emprendre el partit és nomenar una gestora després de la retirada de la cúpula local que intentaria restaurar la formació a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics