URGENT

Malgrat acull la primera sessió de seguretat alimentària

Compartiu aquesta història

 
L’Agència de Salut Pública de Catalunya de la demarcació de Girona ha iniciat una formació en higiene i seguretat alimentària en 7 municipis. Un d’elles, i de fet el primer on s’ha fet,  és Malgrat de Mar, que ha acollit la sessió aquest dimarts, i està dirigida, en total, a unes 300 persones voluntàries de Càritas.

L’objectiu de les sessions formatives és promoure l’educació i els coneixements dels voluntaris de l’entitat en matèria de seguretat alimentària. A més, també es donen consells per mantenir una alimentació equilibrada i econòmica i l’aprofitament d’aliments.

Les jornades es faran duran el primer trimestre del 2017 en diverses poblacions gironines, de fet, Malgrat és l’única ciutat del Maresme que se’n beneficiarà.

alimentsAquest no és la primera vegada que s’organitza aquest tipus de formació. Fa 3 anys, al 2014, ja es van fer tres sessions formatives també amb voluntaris de Càritas de Girona i una d’elles es va realitzar a Arenys de Mar.

L’Agència Catalana de Salut també organiza formacions anuals als voluntaris del Banc d’Aliments per millorar el coneixement en seguretat alimentària i garantir que es tracta adequadament el menjar en aquestes campanyes, de tal manera que no es puguin fer malbé i afecti la seva salubritat.

Les xerrades formen part del Pla interdepartamental de Salut Pública amb els que es fomenta l’ajuda de proximitat. D’aquesta manera es vol garantir la donació d’aliments segurs entre les empreses d’alimentació, les ONG’s i s’incideix en la reducció del malbaratament del menjar. En aquest sentit, l’administració  té disponible en format web una sèrie de guies i publicacions on es recullen consells i receptes per l’aprofitament del menjar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics