Sant Genís celebra 365 anys del primer vot de vila

Església de St Genís de Palafolls. Pobles de Catalunya
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a les Festes de Sant Sebastià a Sant Genís de Palafolls amb les que es renovarà el vot de vila, 365 anys després.

En l’edició d’enguany, però, la particularitat és que els actes es repartiran durant dos caps de setmana.

Església de St Genís de Palafolls. Pobles de Catalunya
Església de St Genís de Palafolls. Pobles de Catalunya

Per dissabte, a les 5 de la tarda serà el torn dels més petits:  hi haurà espectable infantil amb “Ballaruga pessigolles”, a càrrec de Pep Puigdemont i que, un cop finalitzi, continuarà amb una xocolatada popular. A la nit la festa anirà a càrrec del grup Xàkara a les 21.30 amb ball també al local social.

Els canvis arriben diumenge. Demà passat, es manté a les 7 de la tarda la cantada d’havaneres amb la Vella Lola i el tradicional cremat. La renovació del vot de vila no es farà aquest cap de setmana sinó que s’ha aplaçat al diumenge 29, quan es farà la missa a l’església romànica de Sant Genís amb la música de la Coral Palatiolo. L’acte continuarà amb una ballada de sardanes amb la Cobla de Palafolls, que tancarà les festes de Sant Genís. Precisament, abans de l’ofici solemne, a les 11 del matí del diumenge 29 es farà la segona presentació del llibre “Cases amb eixida i hort” de Xavier Salicrú al local al local social de Sant Genís.

 

De fet, la festa de la renovació del vot es va recuperar fa 9 anys, el 2008, després que no es fes durant molts anys. La celebració es remunta al segle XVII quan la pesta assolava Catalunya. Els veïns de Sant Genís de Palafolls van demanar protecció i ajuda als Sants Fabià i Sebastià i a canvi els van oferir renovar el vot de vila anualment amb misses i actes en honor a aquests sants. Enguany es commemoren 365 anys d’aquest fet.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics