URGENT

El Birrasana abandona Blanes

Compartiu aquesta història
Cartell del VI Birrasana de Blanes (2016)
Cartell del VI Birrasana de Blanes (2016)

El festival de cervesa artesana Birrasana deixa Blanes després de sis edicions, des del 2011, i enguany es farà a Lloret.

Aquesta primavera el festival que es farà des del 29 d’abril a l’1 de maig canvia d’ubicació i marxa a la ciutat veïna de Lloret després que l’Ajuntament i els organitzadors de l’esdeveniment, Cervesa Artesana Marina i l’Associació Birrasana,  hagin arribat a un acord.

El festival canvia Blanes per Lloret fins el 2019. El consistori assegura que no han pres res al municipi veí, i mantenen que ni els promotors ni l’Ajuntament de Blanes van exposar els motius del final d’etapa. L’any passat, però, l’organització del festival va comptar amb els recels del grup Batega per Blanes en motiu de la subvenció de 5.000 euros que els atorgava el consistori i que l’alcalde Miquel Lupiáñez la defensava perquè el festival contribuïa a promocionar la ciutat.

La mostra s’ubicarà al passeig Marítim, a l’aparcament de Sa Caleta. Tindrà una superfície total de 4.000 metres quadrats, 1.200 dels quals es cobriran amb una Vela. El recinte acollirà 35 cervesers catalans, de la resta d’Espanya i també de països estrangers.

Algunes paradetes també oferiran menjar i en edicions anteriors s’hi havia inclòs música. Des de la regidoria de promoció mantenen que la voluntat és que el municipi tingui actes que el diferenciïn de la resta i que precisament el Birrasana ho es.

La Cervesa Artesana Marina, de Blanes, ha rebut aquest octubre passat el distintiu de Girona Excel·lent de la Diputació, la primera marca de cervesa en aconseguir-lo.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics