URGENT

El pressupost del 2017 preveu un increment de les inversions

Compartiu aquesta història
Moment de la votació dels Pressupostos del 2017. Aj. Palafolls
Moment de la votació dels Pressupostos del 2017. Aj. Palafolls

El ple de l’Ajuntament del divendres ha aprovat els pressupostos de 9 milions 700 mil euros, que respecte l’any anterior suposa un increment del 15.5%, quan era de 8.4 milions. No ha comptat, però, amb el suport de l’oposició.

La partida amb més despesa és la dels Béns i Serveis on s’inclou el manteniment dels centres educatius, el MiD, el casal de la dona o el manteniment de parcs i jardins entre d’altres, que suposen el 47% del pressupost.

Les despeses de personal són 3.5 milions, el que representa el 36% del total, un increment de 150 mil euros més respecte l’any anterior per motius d’adaptació a la nova normativa de la Seguretat Social.

Els impostos d’enguany es tornen a congelar, pel que l’IBI, el de circulació o l’IAE es mantenen inalterables i suposen 4.5 milions que entraran a les arques de l’Ajuntament. La regidora d’Hisenda, Dolors Agüera, ha qualificat el pressupost d’auster amb la voluntat de baixar el deute.

Les inversions d’enguany es preveu que siguin de 760 mil euros, amb un important increment respecte el 2016 perquè durant aquest any s’executaran obres de l’exercici anterior. Entre les inversions més importants hi ha les obres del Castell , la rehabilitació del Carrer Folch i Torres del barri de Sant Lluís, la substitució de l’enllumenat públic o la pista d’Atletisme de La Figuerassa.
Francesc Alemany, d’ERC, va lamentar que no s’hagi tingut en compte les propostes de l’oposició per elaborar els pressupostos i han lamentat que no es fes cap procés de participació ciutadana.

En aquest sentit, el regidor no adscrit, Óscar Bermán coincidia amb Alemany.

Els pressupostos s’han aprovat amb 7 vots a favor del PSC (6) i C’s (1) iamb els vots en contra del regidor no adscrit Óscar Bermán i d’ERC (4).

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics