Palafolls, entre els 50 primers ajuntaments de la seva categoria en administració digital

Ajuntament de Palafolls

 

ajuntamentLa setmana passa es van atorgar els reconeixements als 10 ajuntaments amb més bona nota en la implantació de l’administració digital. Els premis els atorga el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i es va fer a la cerimònia de cloenda del Congrés de Govern Digital.

En la segona Edició dels Reconeixments d’Administració Oberta, el consistori palafollenc s’ha situat en la posició 48 de 147 ajuntaments de la seva categoria separades en funció dels habitants. El del nostre municipi ho feia amb més d’un centenar d’ajuntaments catalans d’entre 5.001 i 20.000 habitants, entre ells Malgrat de Mar.

El 17è informe es va elaborar el novembre i desembre del 2016 i recull les dades dels 948 ajuntaments catalans. L’estudi es va dur a terme analitzant els webs de les administracions i comprovant quin ús en fan dels serveis de l’Administració Electrònica.

Palafolls va aconseguir 250 punts després d’analitzar els aspectes de què disposa l’ens. Entre ells: si té web, si és segur, si hi ha portal de transparència, visor cartogràfic i d’urbanisme o factures electròniques, entre d’altres ítems amb els que el municipi ha sumat punts. Fonts del consorci apunten que, per exemple, un aspecte que s’hauria d’incorporar per aconseguir una millor posició és les notificacions electròniques.

No hi ha un topall en la puntuació, pel que ningú aprova ni suspèn, sinó que l’objectiu és fer una diagnosi de l’ús que se’n fa de l’administració electrònica.

Pel que fa als municipis veïns, Blanes i Malgrat de Mar van ser premiats en la 2a edició dels reconeixements. En el cas de Blanes amb 297 punts en la categoria de municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants.  I Malgrat, amb 311 punts, en la mateixa categoria que Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics