El TSJC admet a tràmit el recurs contra el nou ramal de la C-32

Aturem C-32
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Aturem C-32
Aturem C-32

La plataforma ciutadana Aturem la C-32 havien presentat un recurs contra el projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes, Lloret de Mar i Tordera. El Tribunel Superior de Justícia de Catalunya ha donat 10 dies a la Generalitat per presentar al·legacions i 9 dies als ajuntaments de Blanes, Lloret i Tordera per presentar-se com a part afectada.

Al mes de setembre es va interposar un recurs administratiu contra el projecte d’allargar l’autopista del Maresme per tal que s’aturés el projecte com a mesura cautelar fins que hi hagi una resolució judicial. Les entitats que van presentar el recurs, defensen que les obres que es volen executar no són les mateixes que les que s’havia presentat el 2000, quan s’havia sotmès a una avaluació ambiental.  Les entitats recorren una resolució de la conselleria de Territori, una del director general de polítiques ambientals i l’acord del 9 de novembre de 2014.

L’alt tribunal ha admès a tràmit el recurs i dona 9 dies als ajuntaments de Tordera, Lloret i Blanes per personar-se en el procés i 20 dies al Departament de Territori i Sostenibilitat.

El Tribunal també ha obert una peça separada per estudiar la proposta de les associacions per aturar la tramitació del projecte.  En aquest cas, el Departament té 10 dies per pronunciar-se.

El passat mes d’abril, els veïns de Blanes i Lloret havien organitzat una consulta popular en la que es va imposar el “no”. Es tracta d’un referèndum no vinculant. A Lloret hi van participar 1.269 persones i a Blanes, 2.391, el 7% de la població. Els Ajuntaments van assegura que els resultats no eren contundents per exigir a la Generalitat que aturés l’obra.

Amb l’admissió a tràmit del recurs d’ Aturem la C-32, la plataforma ho veu com una nova oportunitat per pressionar la Generalitat. En un comunicat asseguren que els consistoris “tenen una nova oportunitat per defensar el no al projecte i donar veu a la consulta popular”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics