URGENT

L’Ajuntament demanarà a les subcontractades 1.000 de salari mínim

Compartiu aquesta història

La moció sota el títol “Palafolls a mil” la presentava el grup d’ERC i demanava el compromís del consistori de treballar per tal que les empreses subcontractades  que ofereixen serveis i treballen per l’Ajuntament cobrin un sou mínim brut de 1.000 euros, i no 707 tal i com estipula la llei.

Són declaracions del portaveu d’ERC, Francesc Alemany, on apuntava que en cas que les empreses no ho complissin podria ser  motiu per no adjudicar licitacions.

El regidor no adscrit, Óscar Bermán, apuntava que es tracta d’un aspecte difícil de regular, inconstitucional i que l’administració no té mecanismes per obligar a les empreses que garanteixin mil euros de salari mínim.

L’objectiu de la moció és valorar de forma positiva les  empreses que compleixin aquest requisit en el procediment de licitació. La proposta no exigeix a les empreses que canviïn el salari mínim, sinó que el fet que compleixin amb els 1.000 euros els donaria punts en els concursos públics.

El regidor socialista Josep Rueda, recordava, però, que el reglament del salari mínim no el poden modificar els consistoris.

Són diversos els municipis catalans que s’han compromès amb la iniciativa. Segons la plataforma “Anem a Mil” ja hi ha una 80a d’Ajuntaments de Catalunya que s’hi ha sumat, la gran majoria de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre ells Palafolls i Malgrat de Mar. La moció es va aprovar amb els vots a favors del PSC, C’s, ERC i l’abstenció de Bermán.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics