Més de100 projectes per l’Illa de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un total de 200 estudiants d’arquitectura han presentat fins a 114 propostes per treure rendiment als terrenys de l’Illa de Blanes que havien d’incloure un apart-hotel, habitatges, un centre comercial i zona de lleure.
Una selecció de les propostes, que representen les possibilitats de transformació d’aquest espai, estan exposades a la Biblioteca Comarcal després que ahir al vespre es va fer la presentació.

Aquesta interessant experiència es va iniciar el passat mes d’octubre, fruit d’un conveni de col·laboració acadèmica entre l’Ajuntament de Blanes i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Es tractava que els estudiants fessin una reflexió al voltant dels terrenys que en el seu dia havien d’allotjar el què inicialment es va conèixer com Illa Isozaki, que havia de dissenyar l’arquitecte japonès Arata Isozaki i situada en un indret estratègic: el portal de la Costa Brava.

Després que el projecte d’Isozaki quedés suspès l’Ajuntament va proposar fer un conveni de col·laboració acadèmica perquè els estudiants elaboressin sengles projectes com a pràctica. Del diàleg amb el consistori es va elaborar la proposta d’incloure en els projectes un petit apart-hotel, habitatges de lloguer i de venda a preus concertats, un centre comercial i locals per a entitats municipals.

També s’havien de recollir botigues i espais lliures aprofitant l’estructura dels antics pavellons, juntament amb un aparcament soterrat i una bossa d’espais verds. Com a una possible alternativa, hi havia la opció fer-hi un hotel de cinc estrelles, incloent serveis als baixos. L’exercici amb els estudiants venia precedit pel disseny d’un pàrquing/parc que servís com estacionament pels turistes que van a la platja a l’estiu i de zona verda i esportiva a l’aire lliure per a la resta de l’any.

Ara, l’Ajuntament de Blanes compta amb més un centenar de visions diferents sobre què es pot fer en els terrenys de l’Illa de Blanes. Una de les condicions dels projectes era que generessin recursos econòmics per contribuir al deute de la Ciutat Esportiva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics